1. افران مارکتینگ
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. آموزش سئو
  6. /
  7. بررسی تفاوت و تاثیر ساب دامین و ساب دایرکتوری بر...
تاثیر ساب دامین و ساب دایرکتوری بر سئو

بررسی تفاوت و تاثیر ساب دامین و ساب دایرکتوری بر سئو

در این مقاله قصد داریم، تفاوت بین ساب دامین و ساب دایرکتوری را بررسی کنیم و ببینیم که هر دو چه تاثیری بر سئو می‌گذارند. قابل ذکر است که هردو معایب و مزایای متفاوتی دارند و بهتر است قبل از ایجاد یک سایت از تمامی این معایب و مزایا مطلع باشید. پس در این مقاله با ما همراه باشید تا به صورت کامل این موارد را مورد بررسی قرار دهیم و به یک جمع‌بندی کامل و جامع، دست پیدا کنیم.

ساب فولدر چیست

ساب دایرکتوری یا ساب فولدر را می‌توان یک نوع سلسله مراتب دانست. به عنوان مثال گاهی شما می‌خواهید که موضوعات سایت خود را دسته‌بندی کرده و در یک صفحات جداگانه نمایش دهید. در اینطور مواقع باید از ساب دایرکتوری استفاده کنید. قابل ذکر است که ساب دایرکتوری با ساب فولدر تفاوتی ندارند و گاهی نام این دو را می‌توان به جای هم استفاده کرد.

URL ساب دایرکتوری

در URL، ساب دایرکتوری معمولا بعد از دامنه اصلی می‌آید. به عنوان مثال اگر آدرس سایت شما hubspot.com باشد، URL ساب دایرکتوری احتمال دارد به این صورت hubspot.com/pricing.or نمایش داده شود. یا حتی گاهی آدرس ساب دایرکتوری می‌تواند مانند hubspot.com/pricing/sales پیچیده‌تر باشد.

ساختار ساب دایرکتوری

بررسی تاثیر ساب فولدرها بر سئو سایت

وقتی صحبت از زیر شاخه‌ها یا همان ساب فولدرها می‌شود، باید ساختاری شبیه به عروسک‌های تو در تو را تصور کنید. در واقع شما می‌توانید به صورت نامحدود ساب فولدر بسازید. یا به عبارت دیگر شما می‌توانید در هر پوشه، یک زیر پوشه دیگر ایجاد کنید. اما باید توجه داشته باشید که انجام این کار توصیه نمی‌شود. زیرا پوشه‌ها و زیر پوشه‌ها، بیش از آنچه که تصور می‌کنید، تاثیر بسیار بدی بر سئو داشته باشند. همچنین آدرس صفحات سایت یا همان URL نیز بسیار پیچیده و گیج کننده خواهد شد. به علاوه احتمال دارد ساب فولدرهای تو در تو نیز تاثیر منفی در تجربه کاربری سایتتان داشته باشد. زیرا کاربران برای رسیدن به هر محتوا باید به صفحه جدیدی بروند.

توجه داشته باشید که حتی گاهی ربات‌های موتورهای جستجو هم به علت تو در تو بودن صفحات، امکان دارد نتوانند مطالب جدید را ایندکس کنند. همانطور که می‌دانید این اتفاق تاثیر بسیار مخربی بر سئو خواهد گذاشت.

البته از سوی دیگر زیر پوشه‌ها یا همان ساب فولدرها می‌توانند برای سئو مفید باشند. زیرا ساب فولدرها می‌توانند بک لینک محسوب شوند و همانطور که می‌دانید ارزش و آتوریتی صفحه شما را افزایش دهند. پس سعی کنید برای ایجاد ساب دایرکتورها از URLهای ساده استفاده کنید تا گیج کننده به نظر نرسند. همچنین بهتر است از ساخت ساب فولدرهای بیش از اندازه تو در تو هم خودکاری کنید.

در کل نمی‌توان به صورت مستقیم پاسخ داد که ساب فولدر برای سئو مفید است یا خیر؛ چرا که این موضوع کاملا به نحوه استفاده شما از ساب فولدر (ساب دایرکتوری) برمی‌گردد.

ساب دامین چیست

می‌توان گفت که ساب دامین هم مانند ساب دایرکتوری نوعی روش برای طبقه‌بندی محتواها در سایت به حساب می‌آید، اما به جای استفاده از پوشه‌های مختلف برای دسته‌بندی محتواها در واقع از یک سایت دیگر استفاده می‌شود. البته قابل ذکر است که این نوع ساب دامین بسیار مشابه ساب فولدر است ولی سیستم مدیریتی محتوای و قالب مجزا دارد.

ساختار ساب دامین

همچنین لازم به ذکر است که ساب دامین برعکس ساب فولدر به صورت تو در تو نیست. به عبارت دیگر تمام ساب دامین‌هایی که ایجاد می‌شوند در یک رده قرار می‌گیرند و به صورت زیر دامنه نیستند. می‌توان اینگونه تصور کرد که ساب دامین های مختلف به صورت افقی در کنار هم قرار می‌گیرند و ساب فولدرها به صورت عمودی در زیر هم؛ یعنی ارزش تمامی ساب دامین‌ها به یک اندازه است ولی در ساب فولدرها اینگونه نیست.

بررسی تاثیر ساب دامنه بر سئو سایت

ساب دامین‌ها می‌توانند برای سئو عالی باشند ولی حتما به یک فرد متخصص برای مدیریت آن نیاز است. همچنین شما هر چه که ساب دامین‌های جدید ایجاد کنید، از ارزش ساب دامین اول کم نخواهد کرد. همانطور که گفته شد، این موضوع دقیقا برعکس ساب دایرکتوری ها است. البته توجه داشته باشید که اگر برای دامنه اصلی سایت هزینه پرداخت می‌کنید، امکان دارد با ایجاد ساب دامین‌های بیشتر مجبور شوید هزینه بیشتری برای امکانات اضافی بپردازید. چرا که ساب دامین‌ها به صورت یک سایت جداگانه در نظر گرفته می‌شوند.

دلایل استفاده از ساب دامنه‌ها

اگر کسب و کار شما به گونه‌ای است که مجبور هستید محتوای زیادی را در سایت قرار دهید و مدیریت همه آن‌ها برای شما دشوار است، ساب دامین‌ها می‌توانند گزینه خوبی باشند. همچنین اگر می‌خواهید با برند یا سازمان دیگری مشارکت کنید یا قصد راه‌اندازی کمپین تبلیغاتی را دارید، بازهم ساب دامین‌ها می‌توانند در این زمینه به شما کمک کنند.

به صورت کلی زمانی که بخواهید یکی از کسب و کارهای خود را به صورت جداگانه مدیریت کنید، استفاده از ساب دامین می‌تواند منطقی باشد.

چه زمانی باید از ساب دامین استفاده کرد

موارد متعددی از جمله ارائه خدمات پشتیبانی، تبلیغات، راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی و غیره وجود دارد که یک سایت یا شرکت باید در آن شرایط از ساب دامین استفاده کند. در ادامه برخی از این موارد را برای شما بررسی کرده‌ایم.

چه زمانی باید از ساب دامین استفاده کرد
  • پشتیبانی

گاهی اوقات منطقی نیست که خدمات پشتیبانی مشتری‌های خود را در سایت اصلی قرار دهید. به عنوان مثال گوگل هم از یک ساب دامین دیگر برای ارائه پشتبانی به کاربران خود استفاده می‌کند.

  • خدمات برای مناطق مختلف

اگر برای مناطق مختلف یا حتی در سطح بین المللی خدمات ارائه می‌دهید، استفاده از ساب دامین می‌تواند کاربردی باشد. البته اگر به عنوان مثال می‌خواهید یک سایت انگلیسی زبان داشته باشید بهتر است از ساب فولدر استفاده نمایید.

  • وبلاگ

بسیاری از سایت‌ها، وبلاگ خود را به عنوان یک ساب فولدر قرار می‌دهند. البته اگر سایتی دارید که محتواهای آن بسیار زیاد و مهم هستند، بهتر است که وبلاگ خود را به عنوان یک ساب دامین ایجاد نمایید. همچنین زمانی که می‌خواهید یک بک لینک ارزشمند ایجاد کنید، ساب دامین‌ها می‌توانند مفید باشند.

  • فروشگاه اینترنتی

برای شرکت‌هایی که فروش کالا یا ارائه خدمات دارند، بهتر است که فروشگاه بر روی یک ساب دامین جداگانه ایجاد شود.

  • رویدادها

اگر شرکت شما میزبان یا برگذار کننده یک ایونت یا رویداد خاص است، شاید ایده خوبی باشد که این بخش از سایت را بر روی یک ساب دامین جدید قرار دهید. البته توجه داشته باشید که تمام این‌ها زمانی مفید هستند که شما می‌خواهید محصولات، ایونت و غیره را کلا از بخش‌های دیگر سایت خود جدا کنید.

ساب دامین یا ساب فولدر؟ مسئله این است!

همانطور که در بالا نیز به آن اشاره شد ساب دامین وب‌سایت شما را تقسیم‌بندی می‌کند تا بتوانید محتواهای خاصی را به صورت مجزا از دامنه اصلی در سایت خود قرار دهید؛ ولی ساب فولدرها در واقع یک سری طبقه‌بندی‌ها به حساب می‌آیند که از دامنه اصلی خود منشا می‌گیرند. یعنی در واقع یک سایت جداگانه محسوب نمی‌شوند و صرفا محتواها را درون سایت اصلی طبقه‌بندی خواهند کرد.

از نظر فنی یک سایت می‌تواند هم از ساب دامین و هم از ساب فولدرهای مختلف استفاده کند. ساب دامنه ها می‌توانند چندین ساب فولدر درون خود داشته باشند تا محتواهای خود را طبقه‌بندی کنند. البته قابل ذکر است که ساب فولدرهای یک ساب دامین همیشه بسیار کمتر از ساب فولدرهای سایت اصلی است. زیرا همانطور که می‌دانید محتواهایی که در ساب دامین قرار می‌گیرند معمولا بسیار کمتر از محتواهای سایت اصلی هستند.

ساب دامین یا ساب فولدر؟ مسئله این است!

پس استفاده از این موارد به نحوه عملکرد سایت شما بستگی دارد. برای تصمیم گیری بهتر باید نحوه تاثیرگذاری ساب دامین و ساب فولدر بر سئو داشته باشیم.

ساب دامین و ساب دایرکتوری ها چگونه بر سئو تاثیر می‌گذارند ؟

برخی از کارشناسان می‌گویند که ربات‌های گوگل گاهی ساب دامنه ها را تشخصی نمی‌دهند و آن‌ها را به عنوان یک سایت مجزا در نظر می‌گیرند. اما قابل ذکر است که باقی افراد بر این عقیده هستند که ربات‌های گوگل ساب دامنه ها را به درستی تشخیص می‌دهند و متوجه می‌شوند که این دامنه‌ها منشاء گرفته از دامنه سایت اصلی هستند. البته باید توجه داشته باشیم که گوگل انقدر باهوش است که احتمال چنین خطایی بسیار کم خواهد بود، پس نگران استفاده از ساب دامین‌ها نباشید.

برخی از متخصصان بر این باورند که ساب دامین‌ها ارزش و آتوریتی بک لینک‌هایی که دریافت می‌کنند را با سایت اصلی به اشتراک نمی‌گذارند. البته عکس این موضوع هم می‌تواند صادق باشد. به عبارت دیگر امکان دارد ساب دامین‌ها به عنوان لینک‌های جداگانه‌ای از سایت اصلی شما در نظر گرفته شوند و آتوریتی بک لینک‌هایی که سایت اصلی دریافت می‌کند به این دامنه منتقل نشود.

توجه داشته باشید که اگر کلمات کلیدی مشابهی را در ساب دامین و سایت اصلی خود سئو کنید، ممکن است که هر دو صفحه سایت در گوگل با یکدیگر رقابت کنند.

البته از سوی دیگر کارشناسان ارائه دهنده خدمات سئو در شیراز هستند که ساب دامین‌ها، ناوبری و دسترسی سایت شما را آسان‌تر می‌کنند. در نتجیه باعث بهبود تجربه کاربری خواهند شد. پس اگر سایت بزرگی دارید که ساب دامین‌های مختلفی دارد و هرکدام هدف خاص خود را دنبال می‌کنند، استفاده از آن‌ها می‌تواند برای کسب و کار شما بسیار مفید باشد.

قابل ذکر است که از آنجایی که ساب دامین‌ها اهداف متفاوتی دارند پس اصلا نیازی نیست که ساب دامین و سایت اصلی اتوریتی یکسانی از بک لینک‌ها دریافت کنند. البته باید توجه داشته باشید که اگر سایت شما چندان بزرگ نیست و می‌خواهید که در سایت اصلی خود محتوا قرار دهید و بک لینک دریافت نمایید، هیچ نیازی به ایجاد ساب دامین نیست. تمام این‌ها صرفا بستگی به نحوه عملکرد وب‌سایتتان دارد.

نتیجه‌گیری

اگرچه این تصمیم شاید کمی گیج کننده باشد ولی انتخاب هریک از این‌ها بستگی به نیازهای سایتتان دارد. اگر محتوای مهم و زیادی برای اشتراک گذاری دارید، ساب دامین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند. همچنین ساب دایرکتوری‌ها می‌توانند برای وب‌سایت‌های کوچک که محتوای چندانی ندارند مفید باشند. در نهایت توجه داشته باشید که مهم نیست کدام روش را انتخاب می‌کنید، آنچه اهمیت دارد سئو درست هریک از آن‌ها است.

آنچه در این مطلب میخوانید !
هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *