1. افران مارکتینگ
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. خطاهای وردپرس
  6. /
  7. جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس با راهکارهای مختلف
جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس

جلوگیری از کامنت اسپم در وردپرس با راهکارهای مختلف

وردپرس یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا است و طرفداران بسیاری دارد. یکی از معظلات موجود در سایت‌های وردپرسی مقابله با حجم بسیار زیاد هرزنامه‌ها است. مهم نیست کسب‌وکار شما از چه نوعی باشد، لازم است برای جلوگیری از ورود کامنت اسپم تدبیری درنظر گرفته شود.

خوشبختانه راه‌حل‌های بسیاری از جمله افزونه‌ها، تنظیمات و ترفندهای مختلفی برای رفع مشکلات هرزنامه‌ها وجود دارد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید کامنت های اسپم سایت را تا 99 درصد کاهش دهید. بنابراین بهتر است از اتلاف وقت برای مدیریت شخصی کامنتهای اسپم سایت خودداری کرده و روی رشد بلاگ و کسب‌وکار خود تمرکز داشته باشید.

البته توجه داشته باشید که کامنت های اسپم در وردپرس، با نام‌های دیگری هم شناخته می‌شوند که آن‌ها را در قسمت زیر نوشته‌ایم.

  • کامنت اسپم
  • نظرات اسپم
  • دیدگاه اسپم
  • کامنت هرزنامه
  • نظرات هرزنامه
  • دیدگاه هرزنامه
  • کامنت جفنگ
  • نظرات جفنگ
  • دیدگاه جفنگ

معرفی 7 روش آسان برای مقابه با کامنت اسپم در وردپرس بدون افزونه!

وجود مقدار زیاد کامنت اسپم به وبسایت شما آسیب می‌رساند و همچنین تاثیر منفی بر سئو سایت دارد. هرزنامه‌ها، اعتبار کامنت‌های معتبر سایت را از بین می‌برند و امنیت را به خطر می‌اندازند. روش‌های مختلفی برای حل مشکل کامنت اسپم وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

1- غیرفعال کردن نظرات بطور کامل

غیرفعال کردن نظرات بطور کامل

اولین گزینه برای حل مشکل کامنت اسپم، غیرفعال کردن بخش نظرات در وردپرس است. اگر وجود بخش دیدگاه‌ها برای کسب‌وکار شما اهمیتی ندارد، به راحتی می‌توانید با حذف این بخش، از وبسایت خود در برابر هجوم هرزنامه‌ها مراقبت کنید. برای انجام این کار کافی است از پیشخوان وردپرس به مسیر تنظیمات > گفتگو بروید.

پس از اینکه وارد تنظیمات بخش گفتگو شدید، با غیرفعال کردن گزینه “اجازه به دیگران برای ثبت دیدگاه‌ها روی نوشته‌های تازه“، بخش دیدگاه‌ها حذف می‌شود. توجه داشته باشید بخش نظرات برای نوشته‌هایی که از قبل وجود داشته غیرفعال نمی‌شود، اگر قصد غیرفعال کردن دیدگاه‌ها برای پست‌های قبلی را دارد باید تنظیمات را برای تک تک نوشته‌ها انجام دهید. در ادامه مقاله نحوه ایجاد تنظیمات برای هر پست را آموزش می‌دهیم.

2- دریافت نام و نشانی ایمیل هنگام ثبت نظر

دریافت نام و نشانی ایمیل هنگام ثبت نظر

گزینه دیگر برای محافظت از نظرات اسپم، گزینه ” نویسنده‌ دیدگاه باید نام و نشانی ایمیل خود را بنویسد” می‌باشد. وردپرس بصورت پیش‌فرض از کاربران اطلاعات نام، ایمیل، سایت و متن کامنت را قبل از ثبت نظر درخواست می‌کند. اگر پر کردن بخش اطلاعات برای کاربران اجباری نباشد، کامنت‌های اسپم به سمت سایت شما سرازیر می‌شوند.

بنابراین توصیه می‌کنیم فیلدهای پر کردن اطلاعات نام و ایمیل را بصورت اجباری تنظیم کنید تا امکان ثبت پیام ناشناس غیرفعال شود. استفاده از این روش، ثبت خودکار کامنت اسپم را برای ربات‌ها سخت‌تر می‌کند و همچنین ممکن است افراد را از گذاشتن کامنت‌های مخرب یا ترول کردن سایت شما منصرف کند.

3- اجازه ثبت نظر فقط به کابران سایت

اجازه ثبت نظر فقط به کابران سایت

برای محدود کردن افرادی که می‌توانند داخل سایت شما به ثبت دیدگاه بپردازند، کافی است اجازه ثبت کامنت را تنها برای کاربران سایت صادر کنید. در این روش کاربر فقط بعد از وارد کردن نام کاربری و ورود به پروفایل شخصی خود در سایت، امکان ثبت نظر را دارد. برای اینکار از مسیر تنظیمات > گفتگو وارد شوید. سپس گزینه “کاربران باید نام‌نویسی کرده باشند و وارد شده باشند تا بتوانند دیدگاهشان را بنویسند” را در حالت فعال تنظیم کنید.

4- تایید کردن نظرات سایت به صورت دستی

یک اشتباهی که اکثر افراد بر روی سایت‌های وردپرسی انجام می‌دهند، خاموش کردن گزینه “دیدگاه‌ها باید به صورت دستی تأیید شوند.” است. در واقع زمانی که این گزینه را غیرفعال می‌کنید، هر دیدگاهی که برای سایت شما بیاید، به صورت مستقیم تایید خواهد شد. در حالی که اگر این گزینه را فعال کنید، هیچ دیدگاهی به صورت مستقیم بر روی سایت منتشر نخواهد شد و اینگونه می‌توانید تمامی کامنت های اسپم سایت را قبل از منتشر شدن بر روی سایت، به صورت کامل حذف کنید.

تایید کردن نظرات سایت به صورت دستی

البته در پایین این گزینه، یک گزینه دیگر هم با عنوان “نویسنده باید یک دیدگاه پذیرفته شده داشته باشد” وجود دارد که با فعال کردن آن، اگر کاربر از قبل یک نظر ثبت شده در سایت شما داشته باشد، دیدگاه جدیدش نیز به صورت مستقیم داخل سایت نمایش داده می‌شود و دیگر نیازی به تایید دستی نیست.

5- فیلترگذاری برای دیدگاه‌های سایت

در این روش می‌توانید تنظیم کنید که اگر یک کامنت شامل تعداد مشخصی لینک یا بیشتر باشد، کامنت بصورت خودکار در صف تعدیل قرار داده شود. همچنین می‌توانید فهرستی از کلمات، نام‌ها، URL، آی‌پی و غیره ایجاد کنید که از آن‌ها برای فیلتر کردن نظرات استفاده شود.

فیلترگذاری برای دیدگاه‌های سایت

6- ایجاد لیست سیاه یا Blacklist برای دیدگاه های سایت

اگر می‌خواهید بخش کامنت‌ها فعال باشد اما ثبت نظر درباره موضوعات خاصی را محدود کنید، می‌توانید از بلک‌لیست استفاده کنید. در این روش می‌توانید فهرستی از کلمات و واژه‌هایی که عموما در هرزنامه‌ها استفاده می‌شوند و یا کلمات نامتعارف تهیه کنید. همچنین می‌توانید لیستی از اسامی رقبای خود که نمی‌خواهید نام آن‌ها در زیر پست‌ها و محصولات شما آورده شود را در لیست سیاه وارد کنید.

برای ایجاد لیست سیاه وارد بخش “کلیدهای دیدگاه پذیرفته نشده” شوید و کلمات مورد نظر خود را وارد نمایید، دقت داشته باشید که در هر خط یک کلمه را وارد کنید و برای اضافه کردن کلمه بعدی اینتر بزنید. لازم به ذکر است که علاوه بر کلمات امکان افزودن آدرس‌های ایمیل، آدرس‌های آی پی IP، URL و سایر موارد نیز برای شما فراهم شده است.

ایجاد لیست سیاه یا Blacklist برای دیدگاه های سایت

معمولا لیست‌هایی از کلمات اسپم وجود دارد که برای راحتی کار می‌توانید از آن لیست‌ها استفاده کنید. اگرنمی‌خواهید همه کلمات را به بلک‌لیست اضافه کنید می‌توانید برخی از آن‌ها را در بخش تعدیل کامنت وارد کنید. در این روش کامنت‌ها بجای ارسال به بخش هرزنامه به عنوان کامنت تعدیل شده نگهداری می‌شوند و می‌توانید به بررسی آن‌ها بپردازید.

7- غیرفعال کردن نظرات برای پست‌های تکی

اگر اخیرا بخش دیدگاه‌ها را در سایت وردپرسی خود غیرفعال کرده‌اید و یا قصد دارید این قابلیت را برای برخی از نوشته‌های سایت فعال کنید، باید تنظیمات را برای هر پست بصورت جداگانه اعمال نمایید. اعمال این روش برای نوشته‌های مهم و صفحاتی که عموما کامنت اسپم بیشتری را دریافت می‌کند، مفید است.

غیرفعال کردن نظرات برای پست‌های تکی

برای انجام این تنظیمات، ابتدا نوشته مورد نظر خود را در حالت ویرایش باز کنید و از ستون سمت چپ، وارد قسمت “گفتگو” شوید. در این بخش گزینه “پذیرفتن دیدگاه” را در حالت غیرفعال تنظیم کنید. پس از اعمال تغییرات روی دکمه “بروزرسانی” کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.

معرفی 6 افزونه حرفه‌ای برای مقابله با کامنت اسپم در وردپرس

اگر به دنبال راه‌ حرفه‌ای‌تر برای جلوگیری از ورود هرزنامه به داخل وبسایت خود هستید، استفاده از افزونه‌ها را به شما توصیه می‌کنیم. با استفاده از افزونه می‌توانید بخش نظرات را در سایت خود فعال نگه دارید، اما کامنت‌های اسپم را برای نظارت بیشتر محدود کنید. در ادامه به معرفی افزونه‌های پرکاربرد در این زمینه می‌پردازیم.

1- افزونه اکیسمت (Akismet)

افزونه Akismet بصورت پیش‌فرض در مخزن وردپرس وجود دارد. این افزونه کاربردی داده‌های میلیون‌ها سایت و انجمن را تجزیه و تحلیل می‌کند و از سایت وردپرسی شما در برابر هجوم هرزنامه محافظت می‌کند. پلاگین اکیسمت بصورت رایگان برای استفاده شخصی در دسترس قرار دارد و برای سایت‌های تجاری با آبمونمان 5 دلار در ماه قابل استفاده می‌باشد.

در حال حاضر افزونه اکیسمت 5 میلیون نصب فعال دارد و امتیاز 5 از 5 را از سوی کاربران خود دریافت کرده است. برای نصب این پلاگین از مسیر “پیشخوان وردپرس > افزونه‌ها > افزودن جدید” وارد شوید و نام افزونه را در بخش جستجو وارد کنید. بعد از یافتن پلاگین Akismet از مخزن وردپرس، آن را نصب و فعالسازی کنید.

این افزونه سابقه‌ای طولانی در ایجاد قوانین و فیلترهای هرزنامه دارد و به شما این اطمینان را می‌دهد که بعد از اعمال تنظیمات، کامنت اسپم را مشاهده نخواهید کرد. افزونه قدرتمند اکیسمت بیش از 99 درصد هرزنامه‌ها را از سایت‌های وردپرسی حذف می‌کند.

2- افزونه آنتی اسپم Anti-Spam

پلاگین Anti-Spam یک نسخه رایگان و یک نسخه پولی دارد، با نصب نسخه پریمیوم می‌توانید پشتیبانی 24 ساعته دریافت کنید. همچنین در نسخه پولی لینک‌های موجود در پست‌های قبلی نیز بررسی و حذف می‌شوند.

3- افزونه Antispam Bee

افزونه آنتی اسپم بی، رایگان است و بدون نیاز به ارسال اطلاعات شما به یک سایت واسطه، تمامی نظرات اسپم را حذف می‌کند.

4- افزونه Spam Protection, Antispam, FireWall by Clean Talk

این افزونه علاوه بر کامنت‌ها روی پلاگین‌های فرم تماس مانند Contact Form 7 و Gravity Forms و MailChimp نیز کار می‌کند و به بررسی هرزنامه در آن‌ها می‌پردازد.

5- افزونه WordPress Zero Spam

پلاگین وردپرسی زرو اسپم بدون استفاده از تصاویر Captcha عمل می‌کند و همچنین از افزونه‌های فرم‌ مانند Contact Form 7 و Gravity Forms پشتیبانی می‌کند.

6- افزونه All In One WP Security & Firewall

ابزار All In One WP Security & Firewall یک پلاگین امنیتی همه‌کاره است که کامنت‌های اسپم را نیز حذف و متوقف می‌کند.

این افزونه‌ها به‌گونه‌ای طراحی شده‌اند که با فرم نظرات پیش‌فرض وردپرس سازگار باشند و بدرستی عمل کنند. اگر از یک افزونه ایجاد فرم استفاده می‌کنید، بهتر است برای عملکرد بهتر از امکانات ضدهرزنامه ارائه شده توسط همان پلاگین‌ها استفاده نمایید.

مقابله با کامنت‌های اسپم وردپرس با استفاده از کپچا (Captcha)

از دیگر گزینه‌های محبوب برای مقابله با هرزنامه‌ها استفاده از کپچا Captcha می‌باشد. کپچا یک فرم شناسایی سوال و جواب برای اثبات انسان بودن کاربر است. افزونه‌های بسیاری وجود دارند که به شما این امکان را می‌دهند تا از فرم تشخیص هویت کپچا در سایت وردپرسی خود استفاده کنید. این افزونه‌ها عموما بصورت رایگان ارائه می‌شوند.

البته درنظر داشته باشید که استفاده از کپچا ممکن است در بین کاربران سایت محبوب نباشد، به‌خصوص زمانی که از کاربر خواسته می‌شود گروهی از تصاویر مشابه را انتخاب کنید. برای راحتی کار می‌توانید از فیلد چک باکس ساده Captcha استفاده کنید که در آن کاربر تنها با تیک زدن روی گزینه “من ربات نیستم” به صفحه موردنظر هدایت می‌شود.

در ادامه به معرفی افزونه‌های ارائه دهنده این ویژگی می‌پردازیم.

افزونه Google Captcha (reCAPTCHA)

گوگل ارائه دهنده بهترین و ساده‌ترین پلاگین چپتا می‌باشد. با کمک این افزونه می‌توانید بدون آسیب رساندن به تجربه کاربری از طریق پرسیدن سوالات پیچیده، امنیت سایت در برابر هرزنامه‌ها را افزایش دهید. استفاده از چپتا پیچده و چند مرحله‌ای، کاربر را از بازدید سایت شما منصرف می‌کند.

افزونه reCAPTCHA بجای وادار کردن بازدیدکننده به خواندن حروف و اعداد ناخوانا یا شناسایی عناصر موجود در عکس‌ها، فقط از کاربر می‌خواهید تا کادر کنار جمله من ربات نیستم را تایید کند. برای استفاده از این افزونه به API Google Captcha نیاز دارید تا سایت خود را ریجستر کنید و از reCAPTCHA V2 برای اضافه کردن چک باکس استفاده کنید.

با انتخاب reCAPTCHA V3 افزونه بدون نیاز به کاربر و با استفاده از کدهای جاوا اسکریپت، کامنت‌های اسپم و هرزنامه‌ها را بررسی می‌کند.

از ویژگی‌های دیگر این افزونه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

وجود تم‌های مختلف

پشتیبانی از فرم‌های ثبت‌نام، فرم‌های ورود، فرم‌های بازنشانی رمزعبور و …

پنهان کردن چپتا برای آی‌پی‌های سفید (بی‌خطر)

چندزبانه و دارای RTL آماده

سایر پلاگین‌های ReCAPTCHA

تعداد زیادی پلاگین ReCAPTCHA در دسترس می‌باشد که برخی از آن‌ها برای کار با افزونه‌های دیگر مانند طراحی فرم ارائه شده‌اند و برخی دیگر برای بررسی بخش نظرات طراحی شده‌اند.

افزونه Cerber Security, Antispam & Malware Scan : برای جلوگیری از کامنت‌های اسپم در وردپرس استفاده می‌شود و همچنین وبسایت را در برابر سایر حملات محافظت می‌کند.

پلاگین Stop Spammers: برای افزودن کپچا به دیدگاه‌ها و فرم‌ها استفاده می‌شود و از ثبت‌نام هرزنامه در سایت های وردپرسی جلوگیری می‌کند.

افزونه Advanced noCaptcha & invisible Captcha (v2 & v3): این امکان را فراهم می‌کند تا کپچای نامرئی اضافه کنید.

پلاگین Simple Google reCAPTCHA: برای افزودن کپچا سریع و آسان به سایت‌ها طراحی شده است.

جلوگیری از وردد کامنت اسپم وردپرس با استفاده از سایر ابزارها

آخرین روش برای حذف کامنت اسپم وردپرس، نادیده گرفتن سیستم کامنت موجود و استفاده از یک سیستم ثبت دیدگاه شخص ثالث می باشد. شما می‌توانید از سرویس ثبت نظر Disqus استفاده کنید که تا 99 درصد از کامنت‌های اسپم و هرزنامه‌ها را حذف می‌کند. اگر علاقه دارید از این ابزار برای رصد هرزنامه‌ها استفاده کنید، توصیه می‌کنیم افزونه رایگان Disqus Conditional Load را در سایت وردپرسی خود نصب کنید.

این افزونه با استفاده از روش بارگذاری تنبل نظرات و دیدگاه‌ها، وبسایت وردپرسی شما را در مقابل هرگونه آسیب محافظت می‌کند. در صورت عدم تمایل به استفاده از این افزونه می‌توانید از افزونه‌های جایگزین که در ادامه معرفی می‌شوند استفاده کنید.

Yoast Comment Hacks: به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید نظرات را سفارشی کنید و تنظیماتی از جمله تعیین طول مشخص کامنت، هدایت کردن اولین نظرها به صفحه تشکر، پاکسازی ایمیل‌های اطلاع‌رسانی کامنت را انجام دهید.

Jetpack plugin includes a range of features: ویژگی‌های مختلفی را ارائه می‌کند که مهم‌ترین آن سیستم ثبت نظر است که در آن از Akismet برای جلوگیری از کامنت اسپم وردپرس استفاده می‌شود.

Super Socializer: امکان اضافه کردن نظرات از شبکه‌های اجتماعی را در سایت فراهم می‌کند، به این معنا که کاربران می‌توانند با استفاده از اکانت خود در شبکه‌های مجازی برای شما پیام بگذارند.

Comments – wpDiscuz: این افزونه به عنوان بهترین جایگزین Disqus درنظر گرفته شده که خدمات مشابهی را ارائه می‌کند.

مقابله با هرزنامه‌های وردپرس با کمک برنامه فایروال Web Application Firewall

استفاده از برنامه‌های دیوار آتش وب (WAF) مانند Cloudflare یا Sucuri به کاهش چشمگیر هرزنامه‌های سایت‌های وردپرسی کمک شایانی می‌کند. این سرویس‌ها به عنوان واسطه بین هاست و وبسیات شما عمل می‌کنند و تمامی پراکسی‌ها و ربات‌های بدافزار را فیلتر و مسدود می‌نمایند.

همچنین استفاده از WAFها به کاهش پهنای باند و میزان بازدید کمک می‌کند تا با این روش در هزینه‌های هاست خود صرفه‌جویی کنید. از دیگر امکانات برنامه فایروال وب، امکان مسدود کردن کشورها تنها با یک کلیک ساده می‌باشد.

سخن پایانی

برای جلوگیری از هجوم هرزنامه به وبسایت‌های وردپرسی لازم است اقدامات موثری را در دستور کار خود قرار دهید. شما می‌توانید از پیکربندی تنظیمات وردپرس برای تعدیل یا مسدود کردن نظرات استفاده کنید. همچنین با نصب و راه‌اندازی یک افزونه می‌توانید وبسایت خود را در برابر کامنت‌های اسپم محافظت نمایید. با استفاده از توصیه‌هایی که در این مقاله ارائه شد علاوه بر محافظت سایت از کامنت اسپم وردپرسی، می‌توانید اعتبار و عملکرد سایت خود را بهبود دهید.

آنچه در این مطلب میخوانید !
هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *