1. افران مارکتینگ
  2. /
  3. وبلاگ
  4. /
  5. طراحی سایت
  6. /
  7. طراحی سایت با جوملا یا وردپرس ؟ معرفی و مقایسه...
طراحی سایت با جوملا یا وردپرس

طراحی سایت با جوملا یا وردپرس ؟ معرفی و مقایسه کامل

آیا شما نیز از آن دسته افرادی هستید که برای انتخاب بین وردپرس WordPress و جوملا Joomla مردد هستید؟ تصمیم به طراحی یک وبسایت برای کسب‌وکار خود دارید اما مطمئن نیستید که کدام سیستم مدیریت محتوا انتخاب مناسب‌تری می‌باشد؟ در این مقاله قصد داریم سیستم‌های مدیریت محتوای جوملا و وردپرس را بصورت کامل مورد بررسی قرار دهیم. همچنین در ادامه به بررسی مزایا و معایب هر دو سیستم مدیریت محتوا می‌پردازیم تا به شما در انتخاب بهترین سیستم مدیریت محتوا کمک کنیم.

معرفی سیستم مدیریت محتوای وردپرس و جوملا

قبل از اینکه به سراغ مقایسه این دو سیستم مدیریت محتوا برویم بهتر است به صورت مختصر با هر یک از آنها آشنا شویم، به صورت کلی هر دو سیستم‌های مدیریت محتوای جوملا و وردپرس متن باز و خود میزبان می‌باشند و حدود 10 سال است که از آن‌ها در طراحی انواع وبسایت و بلاگ استفاده می‌شوند.

آشنایی با وردپرس WordPress

وردپرس در سال 2003 و به عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی معرفی و عرضه شد. در حال حاضر وردپرس به عنوان یک سیستم مدیریت محتوای چندمنظوره در طراحی انواع وبسایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و بیش از 40 درصد از کل وبسایت‌های موجود در بستر اینترنت با وردپرس طراحی شده‌اند. از نظر سهم بازار می‌توان اشاره کرد که سیستم مدیریت محتوای وردپرس 65.1 درصد از سهم کل بازار را در اختیار دارد. شما می‌توانید این سیستم مدیریت محتوا را به صورت رایگان از سایت WordPress.org دانلود کنید.

آشنایی با وردپرس WordPress

آشنایی با جوملا Joomla

سیستم مدیریت محتوای جوملا  در سال 2005 معرفی و به بازار طراحی سایت عرضه شد و تقریبا به اندازه وردپرس قدمت دارد. بعد از وردپرس، جوملا به عنوان محبوب‌ترین سیستم مدیریت محتوا حدود 3 درصد از کل وبسایت‌های موجود در اینترنت را به خود اختصاص داده است. همچنین جوملا 5.4 درصد از سهم کل بازار وب را در اختیار دارد.

با وجود محبوبیت بالای جوملا، سهم بازار این سیستم مدیریت محتوا از سال 2010 کاهش یافته و درصد وبسایت‌های طراحی شده با آن نیز برای اولین بار در سال 2017 روند کاهشی را تجربه کرده است. با بررسی مقایسه بین WordPress و Joomla.org در گوگل ترندز Google Trends به روشنی این روند را  مشاهده می‌کنید.

جوملا تا سال 2010 پیشرو و یا برابر با وردپرس عمل می‌کرد، اما بعد از این تاریخ و با رشد و گسترش وردپرس، این روند شروع به تغییر کرد. با این حال و با وجود روند کاهشی سهم جوملا در بازار، نمی‌توان امکاناتی که این سیستم مدیریت محتوا ارائه می‌کند را نادیده گرفت.

مقایسه ویژگی‌های وردپرس و جوملا

وردپرس و جوملا هر کدام دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی می‌باشند که باعث برتری هر یک نسبت به دیگری می‌شود و توسعه‌دهندگان این سیستم‌های مدیریت محتوا تمامی تلاش خود را برای برد در این جنگ رقابتی بکار بسته‌اند. مزایای متعددی که این دو سیستم مدیریت محتوا در اختیار کاربران قرار داده‌اند سبب شده این دو سیستم رقابت تنگاتنگی با یکدیگر داشته باشند، که این موضوع انتخاب را برای کاربران سخت کرده است. در ادامه مهم‌ترین مزایای هر یک از سیستم‌ها را برای شما بررسی کرده‌ تا سیستم مد نظر خود را به راحتی انتخاب کنید.

بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوای وردپرس

بررسی مهم‌ترین ویژگی‌های سیستم مدیریت محتوای وردپرس

در این بخش به معرفی و بررسی مزایای سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌پردازیم.

  • سادگی در استفاده Ease OF Use

وردپرس به عنوان ساده‌ترین سیستم مدیریت محتوا در جهان شناخته می‌شود و استفاده از آن علی‌الخصوص برای افرادی که مهارت کدنویسی ندارند بسیار آسان است. شما به کمک وردپرس می‌توانید در کمتر از چند ساعت و بدون نیاز به مهارت کدنویسی وب‌سایت مد نظر خود را راه اندازی و سفارشی سازی کنید.

  • مناسب برای بلاگ‌نویسی Better For Blogging

سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای پست‌های بلاگ و صفحات ایستا تمایز قائل می‌شود و این در حالی است که جوملا تنها یک نوع مقاله را شامل می‌شود. در وردپرس پست‌ها و صفحات بصورت مجزا طراحی می‌شوند و برای جداکردن انواع محتوا در جوملا باید از دسته‌بندی‌ها استفاده کنید.

  • توسعه‌پذیری Extensibility

وردپرس دارای بزرگترین اکوسیستم از افزونه‌ها و تم‌های وردپرسی می‌باشد. با استفاده از این پلاگین‌ها و قالب‌ها می‌توانید وبسایت خود را با تنوع بزرگی از ویژگی‌ها گسترش دهید و بروزرسانی نمایید. شما با کمک افزونه‌های وردپرس می‌توانید هر قابلیتی که مدنظرتان می‌باشد را در کمتر از چند دقیقه به سایت اضافه کنید.

  • پشتیبانی Support

به دلیل محبوبیت بالای وردپرس، انجمن‌ها و تالارهای گفتگوی بسیاری برای پشتیبانی و پاسخ‌گویی به سوالات کاربران وجود دارد. رایج بودن این سیستم مدیریت محتوا سبب شده باگ‌ها و مشکلات آن در مدت زمان کوتاهی برطرف شده و پاسخ هر سوالی که در ذهنتان می‌باشد را با یک سرچ ساده در اینترنت پیدا کنید.

  • هزینه توسعه کمتر Lower Development Cost

اجتماع عظیم کاربران وردپرس به شما کمک می‌کند تا با هزینه‌های بسیار کمتر به توسعه صفحات سایت خود بپردازید.

بررسی مزایای سیستم مدیریت محتوا جوملا

بررسی مزایای سیستم مدیریت محتوا جوملا

در این بخش به معرفی و بررسی مزایای استفاده از جوملا در طراحی سایت می‌پردازیم.

  • مدیریت کاربری پیشرفته‌تر

سیستم مدیریت محتوا جوملا یک سیستم پیشرفته‌تری را برای کنترل دسترسی‌های کاربر و مدیریت کاربر فراهم می‌کند.

  • انعطاف‌پذیری برای انواع محتوا  

اجزاء و ماژول‌های جوملا نسبت به وردپرس، انعطاف‌پذیری بیشتری برای نمایش انواع محتوای غیراستاندارد در اختیار شما قرار می‌دهند.

  • پشتیبانی چندزبانه Multilingual Support

جوملا پشتیبانی چند زبانه داخلی را ارائه می‌دهد و این در حالی است که در وردپرس برای ارائه این خدمات نیازمند نصب یک افزونه شخص ثالث می‌باشید.

  • چند قالبی Multiple Templates

جوملا امکان استفاده از قالب‌های مختلف برای بخش‌های مختلف محتوا را فراهم کرده است. در حالیکه در سایت‌های وردپرسی امکان استفاده از چند قالب وجود نداشته و تنها امکان استفاده از یک قالب فراهم شده است.

راه‌اندازی وردپرس آسان‌تر است یا جوملا؟

با وجود سادگی جوملا  و مناسب بودن آن برای افراد مبتدی، همچنان وردپرس به عنوان ساده‌ترین و سریع‌ترین سیستم مدیریت محتوا در ساخت وبسایت شناخته می‌شود. بنابراین اگر در زمینه طراحی سایت تازه کار هستید و این سوال را دارید که طراحی سایت جولا یا وردپرس راحت‌تر است باید این موضوع را بدانید که در راه‌اندازی سایت با وردپرس کمترین دردسر راه خواهید داشت.

راه‌اندازی وردپرس آسان‌تر است یا جوملا؟

بررسی میزان سهولت استفاده و یادگیری وردپرس

اگر قصد ایجاد یک وبسایت معمول با محتوای ثابت یا یک بلاگ را دارید، با کمک وردپرس می‌توانید در عرض چند ساعت یک وب‌سایت قابل قبول و کاربردی راه‌اندازی نمایید. اکثر شرکت‌های هاستینگ امکان نصب خودکار وردپرس را برای شما فراهم می‌کنند. همچنین رابط کاربری وردپرس بسیار ساده و آسان در استفاده طراحی شده بنابراین اکثر افراد تازه‌کار قادر به راه‌اندازی آن می‌باشند.

افزودنی‌های جدیدتر وردپرس از جمله WordPress Customizer به شما کمک می‌کنند تا بتوانید بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، تغییرات لازم را در قالب‌ها اعمال نمایید. برای طراحی محتوای پیشرفته‌تر، افزونه‌های صفحه‌ساز به شما کمک می‌کنند تا براحتی و تنها با کشیدن و رها کردن و همچنین با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ، محتوای جذاب و منحصربه‌فرد تولید کنید.

میزان سختی راه‌اندازی و استفاده از جوملا

درست مانند وردپرس، اکثر میزبان‌های وب دارای نصب خودکار جوملا هستند که این مساله نصب سیستم مدیریت محتوا جوملا را برای کاربران آسان می‌کند. با این وجود برای کار با جوملا نیازمند اختصاص زمان و تلاش بیشتری می‌باشید. همانطور که پیش‌تر هم اشاره کردیم، جوملا از ترکیبی از مقالات و دسته‌بندی‌ها استفاده می‌کند.

بنابراین قبل از شروع کار ساخت محتوا، لازم است برای انواع محتوا‌ها دسته‌بندی ایجاد نمایید. هر چند که ایجاد دسته‌بندی کاری سخت و پیچیده نیست، اما نسبت به وردپرس، خصوصا برای افراد مبتدی نیازمند صرف زمان و تلاش بیشتری می‌باشد.

ویرایشگر مقاله TinyMCE در جوملا تقریبا مشابه با ادیتور وردپرس با همین نام می‌باشد. افرادی که از قبل با رابط کاربری جوملا آشنایی کافی ندارند، ممکن است بعد از مواجه شدن با گزینه‌های متعدد موجود در بخش میدیریت صفحه، دچار سردرگمی شوند. با این حال جوملا دارای برخی ابزارهای ویرایش کاربرپسند می‌باشد که استفاده از آن‌ها را ساده‌تر می‌کند.

تنوع قالب و افزونه‌ها در جوملا بیشتر است یا وردپرس

تنوع قالب و افزونه‌ها در جوملا بیشتر است یا وردپرس

هر دو سیستم مدیریت محتوا ودپرس و جوملا، ادان‌های متعددی را برای توسعه وبسایت ارائه می‌کنند. این ادان‌ها به دو بخش عملکردی و زیبایی شناسی تقسیم می‌شوند. وردپرس ادان‌های مربوط به بخش عملکردی را افزونه و جوملا آن‌ها را اکستنشن یا افزودنی معرفی می‌کنند.

در بخش زیبایی شناسی، وردپرس قالب‌هایی را برای طراحی کاربرپسند ارائه می‌کند. این ادان‌ها در جوملا با نام تمپلیت شناخته می‌شوند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید وبسایت‌هایی با طراحی بصری منحصربه‌فرد ایجاد نمایید. بازار افزونه‌های وردپرس از لحاظ تعداد بسیار زیاد آن‌ها بزرگ‌تر از جوملا می‌باشد اما در کل می‌توان گفت که هر دو سیستم تولید محتوا افزونه‌های متنوعی را ارائه می‌کنند.

در حال حاضر وردپرس دارای بیش از 54000 افزونه رایگان و هزاران افزونه غیررایگان ثبت شده در فهرست رسمی خود می‌باشد. همچنین بیش از 5000 قالب رایگان و هزارن قالب غیررایگان توسط وردپرس ارائه شده است.

لازم به ذکر است که در کتابخانه رسمی جوملا حدود 8000 افزودنی فهرست شده است. برای قالب‌های جوملا هیچ کتابخانه رسمی وجود ندارد، بنابراین تخمین تعداد دقیق تمپلیت‌های در دسترس جوملا بسیار مشکل می‌باشد. با این وجود با انجام یک سرچ ساده در گوگل می‌توانید تعداد زیادی از تمپلیت‌های پریمیوم و غیررایگان جوملا را مشاهده نمایید.

امنیت Joomla بیشتر است یا WordPress

امنیت Joomla بیشتر است یا WordPress

هر دو سیستم مدیریت محتوای وردپرس و جوملا از امنیت بالایی برخوردار هستند. با این وجود افزونه‌های متعددی برای افزودن امنیت بیشتر طراحی و عرضه شده‌اند، همچنین سیستم‌های بروزرسانی ساده و آسان درون داشبورد این سیستم‌های مدیریت محتوا تعبیه شده است.

براساس گزارش‌های موجود در Sucuri.net وب‌سایت‌های ایجاد شده با جوملا در مقایسه با سهم بازار خود، تعداد حمله‌های هکری بیشتری را تجربه می‌کنند. لازم است درنظر داشته باشید که هیچ چیز ذاتی مبنی بر امن‌تر یا ناامن‌تر بودن یک پلتفرم خاص وجود ندارد.

بررسی میزان امنیت وردپرس (WordPress Security)

براساس گزارش‌های منتشر شده در وبسایت Sucuri، وردپرس 75 درصد وبسایت‌های هک شده را به خود اختصاص داده است که 25 درصد بیشتر از سهم بازار آن می‌باشد. (سهم بازار سایت‌های ایجاد شده توسط وردپرس 58.9 درصد است) با این وجود بر طبق داده‌های منتشر شده توسط Sucuri، وردپرس عملکرد بهتری را نسبت به جوملا ارائه داده است.

برای افزایش امنیت وردپرس می‌توانید از افزونه‌های امنیتی متعددی کمک بگیرید. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید مقاله معرفی بهترین افزونه امنیتی وردپرس سال 2024 را مطالعه کنید.

امنیت جوملا (Joomla Security)

در گزارش ارائه شده توسط Sucuri سایت‌های ایجاد شده توسط جوملا 17 درصد وبسایت‌های هک شده را به خود اختصاص داده است که 132 درصد بالاتر از سهم بازار آن می‌باشد. (سهم بازار سایت‌های ساخته شده با جوملا 7.3 درصد می‌باشد)

جالب است بدانید که 84 درصد از سایت‌های جوملا در زمان هک شدن از نرم‌افزارهای قدیمی و بروزرسانی نشده استفاده می‌کردند. این مقدار برای سایت‌های وردپرسی 61 درصد می‌باشد که نشان دهنده این موضوع است که این پلتفرم‌ها ناامن نمی‌باشند بلکه استفاده از سیستم‌های قدیمی و آپدیت نشده باعث ناامنی می‌شود.

آیا امکان تغییر سیستم مدیریت داده از جوملا به وردپرس وجود دارد؟

اگر در حال حاضر از جوملا استفاده می‌کنید و به دنبال یافتن راهی آسان برای تغییر پلتفرم به وردپرس می‌باشید، توصیه می‌کنیم سایت Wordherd.io را بررسی کنید. با کمک WordHerd می‌توانید داده‌های وبسایت خود را از هر پلتفرم CMS از جمله جوملا به وردپرس انتقال دهید. علاوه بر انتقال CMS می‌توانید انتقال داده‌های CRM را نیز توسط این شرکت انجام دهید.

نتیجه‌گیری

براساس اطلاعات ارائه شده در این مقاله نتیجه می‌گیریم که هر دو پلتفرم مزیت‌های خود را دارند و هیچ کدوم از آن‌ها در همه موارد نسبت به دیگری برتری صد در صدی ندارد. بنابراین پرسیدن این سوال که کدام سیستم مدیریت محتوا بهتر است سوال درستی درنظر گرفته نمی‌شود.

شما می‌توانید با بررسی امکانات و مزیت‌های هر پلتفرم، بهترین گزینه را نسبت به نیاز وبسایت خود انتخاب نمایید. در مجموع وردپرس برای ایجاد اکثر وبسایت‌ها گزینه‌ مناسبی بشمار می‌رود. به صورت کلی وردپرس به عنوان کاربرپسند‌ترین سیستم مدیریت محتوا، خصوصا برای استفاده افراد غیرحرفه‌ای شناخته می‌شود. در سیستم مدیریت محتوا وردپرس امکان ایجاد وب‌سایت جذاب و کاربردی بدون صرف هزینه و زمان زیاد فراهم شده است. همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل براحتی می‌توانید با مراجعه به کامیونیتی‌ها کمک رایگان و حرفه‌ای دریافت نمایید.

از طرف دیگر اگر توسعه دهنده سایت هستید و یا به دنبال استخدام یک توسعه‌دهنده وبسایت می‌باشید، استفاده از سیستم مدیریت محتوای جوملا انعطاف‌پذیری بیشتری برای نمایش انواع محتوا و مدیریت کاربران سایت در اختیار شما قرار می‌دهد. البته لازم است این نکته را درنظر داشته باشید که سهم بازار جوملا در حال کاهش است در حالیکه این مورد برای وردپرس صدق نمی‌کند.

با وجود اینکه استفاده از جوملا به عنوان دومین پلتفرم پرطرفدار در طراحی سایت به این زودی منسوخ نمی‌شود، بهتر است یک سیستم مدیریت محتوای رو به رشد را برای رسیدن به آینده‌ای موفق انتخاب کنید.

سوالات متداول

بهینه‌سازی وردپرس برای موتورهای جستجو راحت‌تر است یا جوملا؟

با توجه به اینکه وردپرس دارای افزونه‌های به شدت قدرتمندی از جمله یواست سئو و رنک مث برای بهبود سئو می‌باشد می‌توان گفت که امکان بهینه‌سازی سایت‌های وردپرسی نیست به جوملا بیشتر می‌باشد.

فراوانی قالب‌ها و افزونه‌ها در وردپرس بیشتر است یا جوملا؟

قطعا تعداد پوسته‌ها و پلاگین‌های وردپرس بیشتر از جولا می‌باشد که این موضوع به شما در سفارشی سایت به میزان قابل توجهی کمک می‌کند.

امنیت جوملا بیشتر است یا وردپرس؟

با توجه به اینکه جوملا به صورت پیشفرض دارای قابلیت استفاده از SSL و ورود دو مرحله‌ای می‌باشد می‌توان گفت که امنیت بیشتری نسبت به وردپرس دارد.

آنچه در این مطلب میخوانید !
هیچ داده ای یافت نشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *